Dnešní svět

Dnešní svět

Anotace: náhled

Ztratí-li člověk peněženku,
začne klít;
peníze dnes hýbou světem
bez peněz se dneska nedá žít.

Když člověk ztratí svoje místo,
nemávne rukou a nejde dál;
v tý chvíli nemá výhrou jistou,
kdo by se tomu taky smál?

Když člověk přijde sám o sebe,
to dneska nikdo nehlídá
a že nemá duši čistou?
Nevadí, za jinou ji vystřídá.

Když člověk postrádá svou duši,
když srdce z kamene nebije,
tak je mu jedno, že lásku nemá -
z lásky zisk přece netyje.

Když člověk nemá ani víru
a naději odvál čas,
nikdo mu neřekne, v co věřit
ani že po tmě přijde jas

Řekněte kdepak se to bere?
Proč se lidi rádi nemají?
Proč každej chce jen prachy?
Proč poradit si nedají?

Řekněte, zda domy, auta
vám to, co chybí, nahradí?
Copak jsme všichni tak hloupí?
Copak nám to nevadí?
Autor A'tuin, 30.08.2011
Přečteno 358x
Tipy 8
Poslední tipující: E.T.Jane, la loba, ECHO PARAZIT, Donne, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je nádherná a smutná. Pravdivá, ach jo....je to tak

25.10.2011 17:41:39 | E.T.Jane

Je mi z toho smutno...

31.08.2011 18:35:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí