Buď se mnou a já budu s Tebou

Buď se mnou a já budu s Tebou

Anotace: Básnička pro mého milého

Spatřívám můj svět a život ve tvých očích,
smíšené pocity smíchu a pláče.
Tolik myšlenek a snů v hlavě se točí,
to vše se proplete do mlhy k bráně tvých rtů.

Okusím, smím-li snad odhalit štěstí.
Je nahé a plaché. Sotva tep mu stačí.
Někdy přijde, jindy v pomíjivost plaší,
když bojí se zranitelnosti a křehkosti citů.

Naděje v koutě svírá se tiše,
pomalu a sama do zrnka ničeho.
Nevěstiny šaty a „ano“ jako klišé,
Tak jako je šťastlivcem chudý, co bohatému nestačí.

Skládáš mou duši do střípků, co z ní zbyly.
Trháš ty svý, abych nebyla prázdná
Zármutky a pláč láskou se skryly.
Vložils do živé mrtvoly pláč nezkrotné touhy.

Touha po bytí, lásce a štěstí,
jakoby narostly zvadlé růži květy.
Z okna pohled po třpytícím se dešti,
chci jím utíkat kupředu s Tebou ruku v ruce.

Na poušti za dne chci cítit vůni sněhu
Sednou si na hvězdu, co nikdy nezanikne
Zpívat pod vodou píseň o Tvém jménu
Po boku s tím, jemuž patří mé srdce..
Autor G-enbe, 04.09.2011
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí