Hledání II

Hledání II

Anotace: Věčné životní hledání... http://poeme.blog.cz/rubrika/basne-ma-tvorba

Sbírka: Himmlhergot...život

Hledáme zlata truhlu plnou,
avšak naši duši necháváme zcela prázdnou.
Hledáme nejkrásnější domy světa,
však nevadí nám kvůli tomu žádná odveta.

Hledáme krásu žen a jejich těl,
avšak krásu přírody, nikdo jakoby nechtěl.
Hledáme perly a drahokamy pro osobní bohatství,
avšak nevážíme si cenu věrného přátelství.

Hledáme ztracené civilizace,
pro záchranu té naši nic, zbytečná operace?
Hledáme nejhorší historické tyrany,
ale nevidíme dnešní, kteří potřebují vězeňské brány.

Hledáme za štěstím cestu,
jak, když nepřekročíme vlastní kastu?
Hledáme zlato v říčních hlubinách,
nevážíme si, když se urodí obyčejný hrách.

Hledáme nejlepší auta, čekáme na ně i roky,
že můžeme chodit, to nikdo neřeší, jak nádherné kroky.
Hledáme nejkrásnější a nejdražší foto momenty,
že vidíme, neřešíme, raději za fotky dáme centy.

Hledáme nejlepší herce, zpěváky a talenty,
raději než sebe máme sochařské monumenty.
Hledáme drahé obrazy,
avšak nenávidíme krásy, které vytváří zimní mrazy.

Hledáme dokonalé lékaře, aby nás zachránili,
ale bez naděje a víry, jsme jen peníze utopili.
Hledáme, stále jen hledáme, není to vůbec třeba,
hlavně, když vidíme, chodíme a máme na kousek chleba...
Autor Rezka Štrochová, 05.09.2011
Přečteno 326x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám ti Rezko tip za nápad,za obsah.

05.09.2011 16:25:00 | Donne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí