Obžaloba

Obžaloba

Anotace: když máte pocit, že nemáte rodinu... http://poeme.blog.cz/rubrika/basne-ma-tvorba

Sbírka: Himmlhergot...život

Tik tak, tik tak, tik tak, do ticha tikají hodiny,
Já tak vzdálená od své rodiny.
Bum, bum, bum, tiše srdce bije,
Pohár zoufalství stále pije.

Můj život tak prázdný a bez cíle,
Bez chuti do práce, bez píle.
Tik tak, tik tak, tik tak, pláču,
Sním o tom, jak vězeňskému životu uteču.

Jsem jak otrok, který sní o svobodě,
Jsem jak umírající, snící o vodě.
Nemám, kam bych šla a co bych žila,
Tento život jsem si nevysnila.

Jsem jak Bludný Holanďan, který dál bloudí,
Jsem jak opilec, který nesmyslně ostatní soudí.
Nechci být můra, ale motýl krásný,
Nechci být jen člověk prázdný.

Můj život je jak rakev, černý a smutný,
Jen přelud, který mě bolí, protože je ukrutný.
Nechci!, řvu nahlas v srdci svém,
Slza se leskne v oku mém.

Čekám na Godota, stále nepřichází,
To je to, co mi v životě schází.
Nemám žádný důvod pro žití,
Spíše si připadám jako vlk, kterému zbylo jeho vytí.

Marně volám o pomoc vás, co tvrdíte, že mě máte rádi,
Ale kvůli vám zažívám jen samé pády.
Bolest mi srdce kouše,
Nikdo nevidí do mé duše.

Bolí mě, že mé já vás nezajímá,
Chci něco jiného než vy, a to vás nedojímá!
Chcete, abych byla úspěšná a bohatá,
Ale když budu nešťastná, tak má duše bude prázdná a nahatá.

Přijde o důvod snít a bude poslouchat,
Tik tak, bum bum, a plakat a naříkat.
VY žijete MŮJ život, já ne, myslíte si, že to nezvládnu,
Když řeknu NE, tak uslyším, že takto brzo padnu.

Vás nezajímá, kdo jsem, ani mé názory,
Vy máte své a chcete být mými vzory.
Ale to se mýlíte, není to tak
A už nechci poslouchat jen to tik tak.

Už nechci své srdce dále trápit,
Musím se vzchopit, ne ho v žalu topit.
Vy mi dáváte neustále kudlu do zad,
Ale vy také nejste bez vad.

Jste cynikové bez citu a pochopení,
Jste sobci, bez lítosti a bez nadšení.
Vše děláte proto, aby jste šťastní byli,
Aby jste své smutky utopili.

Nechte mě konečně, ať se rozhodnu sama,
Ať za mě nerozhoduje babička, otec či máma.
Nebaví mě to, vás by to také nebavilo,
Bum bum, bum bum, mé srdce se vůbec neutišilo.

Tik tak, tik tak, tik tak bijí potichu hodiny,
Já tak vzdálená od své rodiny.
Bum bum bum bum srdce teskně buší,
Je křehčí než křídla muší…………..
Autor Rezka Štrochová, 05.09.2011
Přečteno 455x
Tipy 6
Poslední tipující: jitka.svobodova, Elisha, Donne, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Musíš v sobě najít sílu osamostatnit se,postavit se na vlastní nohy.Asi to nebude lehké,ale budeš si sama sebe vážit.

05.09.2011 16:16:00 | Donne

Lidé nemají rádi kritiku, s tím se smiř, jinak ST.

05.09.2011 14:38:00 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí