Gotická..

Gotická..

Anotace: .. ruža

Gotické ruže tam kde sa nesvieti
tajne slzia
hviezdami posiata klenba povie Ti
či ilúzia

tmy medzi nimi je prázdnota srdca
- samá voda
krutý mráz lupene kvetov poskrúca
rovné rozdá

vitrážam vesmíru, v ružiciach okien
hmlovín žiaria
svetiel hrou z úzadia farebný odtieň
sklíčok spária

s ozvenou ponurých katedrál chórov
zdnu sôch hlasov
ružiam pred svitaním - rannou zorou
pred ich krásou

vyznávam ľúbosť, nech z pier holomrazy
prídu skrátka
z vitráže ruži som srdce dal, vrazí
tŕň, krv sladká

vrie, k nemu primrzla, daň srdcervúca
ranu scelí
ružu na srdci mráz nepovykrúca
nevybieli
Autor Petbab, 07.09.2011
Přečteno 253x
Tipy 14
Poslední tipující: PIPSQUEAK, nikoolkaaa, Lota, CULIKATÁ, Stoneman, Agniezka, Květka Š., Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slovně na výši,rytmicky mi drhne

14.09.2011 15:08:00 | mademoiselle secret

slovní vodopád..líbí se mi velmi

07.09.2011 20:12:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí