PAMÁTKA

PAMÁTKA

Anotace: ....

Z národního pokladu komedie
bezoký počuraný rytíř v sedle
oděný do hovínek holubů
zamřížovaná zhrzená nostalgie
čelem meče k nebi bledne
v noci i ve dne
dostává sprostě přes hubu

vůně rumu a tabáku
žvýkačky v erbu štítu
jako šlápoty pohrdání
vyrytá jména tuláků
co opilí spí tu
bez pozvání

nastříkané nápisy
nemyslných hesel
odrazují k zastavení
národní hrdost „bezvýznamné kulisy“
co čas po ní přešel
k smíchu a pobavení

ční tu
jako opuštěný maják
bez moře
v laciném bordelu
zastrčený v ambitu
kdysi statečný voják
co bitvou na Kutné Hoře
vydobyl jsi uznání a svobodu.
Autor ZILA78, 11.09.2011
Přečteno 384x
Tipy 28
Poslední tipující: Jin&Jang, Maryje..., la loba, danav, zenge, Mbonita, James Libustka, labuť, ECHO PARAZIT, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Básníš. st

11.09.2011 11:30:00 | hatlapatla

Tahle báseň se Ti víc než povedla... smutné, realita sama... ST!***

11.09.2011 09:22:00 | NikitaNikaT.

...
snad není to obraz /ne/hrdosti věčný
a každý jednotlivec skládající národ
jednou pozvedne z prachu
svůj vlastní stín
aby zase pobídnul koně
do slabin
a bez bázně a strachu
byl provždy už ... statečný.
...

ST pro Tebe, básníku ...

11.09.2011 09:04:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí