UBIŘMOVÁNÍ

UBIŘMOVÁNÍ

Anotace: I jen vzpomínky z dětství mohou ovlivnit celý život

Sbírka: ŽÁRLIVOST

Válka a svaté biřmování
V tom válečném zmatku
nebylo skoro nic k mání
Na slavném Velehradě
vše proběhlo hladce
jakoby s láskou a hrdě
Sláva po dívky i chlapce

Místo obvyklých hodinek
což byl nejčastější dar
dostal jsem na památku
K obědu jen limonádku
k tomu ještě buchet pár
Přes slzy jsem se smál

Je to už více let než pár
Dnes vzpomínám na to
s úsměvem, často a rád
Opustil jsem falešné zlato
církve a její pokrytectví
když krutě strašila nás tato
ďáblem peklem v dětství
A pochopení boží lásky
vtloukali pomocí rákosky
Z něhy zbyly jen trosky
Autor RU 82, 12.09.2011
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí