O-sob-nost

O-sob-nost

Anotace: Óda na zmatenost

Co je to lidská osobnost?
Kde začíná a kde končí?
Někdy mám pocit,
že neexistuje:
Sou to jen vzpomínky, který se nestaly,
touhy, který se neplní,
strachy, úzkosti, přání, tušení a fantazie...

...snaha...vnitřní napětí...zbytečný zklamání.

Vzpomínky sou někdy silnější než já
- přemáhaj i moje sny o budoucnosti.
Jaký sny? - bláhový...řikám si v dalšim okamžiku.
Stejně bych těm vzpomínkám nejradši jednu vrazil.
Sesypaly by se jako domeček z karet
a neměly by sílu postavit se znova
do tý starý a betonově nehybný podoby,
která na mě doráží jako hladovej pes
nebo otravná moucha...

Kam se propadly ty hezký,
bezstarostný dny?
Všechny ty louky a barvy,
tóny a nálady,
barvy a smíchy,
teplo a jas...

Odešly - nebo jen spí?
Autor J.T., 12.09.2011
Přečteno 272x
Tipy 4
Poslední tipující: Elvie, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle mi velmi sedla, povedená. Pěkné zamyšlení.

04.02.2013 17:28:52 | Elvie

to už je lepší, to se mi i líbí. má to nějakou myšlenku, která mi není cizí a dokonce to má i spád.

04.02.2013 16:56:34 | CCGREE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí