JÁ JSEM VLNA NEJISTOT!

JÁ JSEM VLNA NEJISTOT!

Anotace: VODA BUDE ČISTÁ!

Vzdouvá se řeka,
stále si zoufá,
asi se vzteká,
že souš si troufá.

Zaplaví suchá místa,
rozčeří stojaté vody,
je si tak troufale jistá,
že uvězní bez dechu - bez svobody.

Třeba se zbláznila,
zatočí dlouhou peřejí,
živého nevrátila,
nikoho, kdo jí nevěřil.

Bez nadechnutí pojala
do sebe všechen život,
krutým šumem zvolala:

JÁ JSEM VLNA NEJISTOT!

Utápí nejistoty v divých vlnách,
nechává odplavat nečisté skutky,
utápěla svou vinu v slzách,
nechávala odejít bez propustky.

Všechny, kteří jí lhali,
nenáviděli ji a vířili její břehy,
ti všichni se teď mrtví válí
na dnech vod - leč měla je za špehy.


A čím si byla jistá....?

VODA BUDE ČISTÁ!


...od nejistých otázek a odpovědí...


Kdo ovšem bude chodit ke zpovědi,(?)
když v dnešním světě plave tolik špíny,
a duše v těle hříšníka vrhá dlouhé stíny...
Autor Tomáš Přidal, 12.09.2011
Přečteno 245x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, Maryje..., Mbonita, hašlerka, Jiná, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavě zpracované.Líbí se mi Tvůj námět.***

18.09.2011 18:24:00 | jitka.svobodova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí