MÓDA

MÓDA

Anotace: ....

Modelky jako káňata
střemhlav dolů
řítí se

diety z plakátů
a konzervovaná anoreksije
v podprsenkách silikonu
ze zlata a brokátů
stárnoucí deprese
kudlanek v hedvábném kokonu

dlážděná lesklá mola
a dlouhé nohy
z kůže a ze skla
kdo není in,je nula
hodící výlohy
v hadrech
co by nikdo nenosil

móda
až za hranicí přírody
kostýmy z ptačího peří
klobouky z křídel netopýrů
boty ze slz hadů
mezi sebou soupeří
kdo zvíře na míru
oblékne v jakémkoli stavu

zuby krokodýlů
jako perly
třpytavé barvy motýlů
a krunýř želvy
jako šperk

jako pohrdání
přírodní dokonalostí
v zájmu přepychu
a prestiže
jako nekonečné dávkování
bez varování a bez znalostí
do stavu vpichu
a beztíže.
Autor ZILA78, 13.09.2011
Přečteno 277x
Tipy 21
Poslední tipující: Jin&Jang, ECHO PARAZIT, labuť, zenge, Jiná, la loba, CULIKATÁ, Mbonita, Donne, klinika, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím se všemi komenty podemnou.....turbo!!!! hááá!

14.09.2011 20:33:00 | ECHO PARAZIT

Skvělá a přesná!!

14.09.2011 10:19:00 | CULIKATÁ

pravdivý obraz..

14.09.2011 08:08:00 | Mbonita

Ano i mne báseň oslovila.Je to přesné.

14.09.2011 01:22:00 | Donne

jo...přesně jsi to popsal...ST

13.09.2011 22:34:00 | Maryje...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí