Domy z rozpadlých čísel

Domy z rozpadlých čísel

Anotace: vím, je to poněkud zvláštní...

Z rozpadlých čísel
stavíme venkovské domy,
materiál je to použitelný,
jenom se trochu práší,
když s nimi manipulujeme.

Čísla jsou okousaná zuby času,
tvrdí paraziti do nich zasáhli,
snažíme se jim dát původní tvar,
zasazujeme je do spár budoucích stavení.

Někdo nadává
pěkně od plic,
abychom si přestali hrát
na počtáře cihel...

My však jenom odměřujeme hrany,
aby vše do sebe krásně zapadalo,
nechceme přece bydlet
v nerovnostech jenom kvůli tomu,
že jsme podcenili své
matematické schopnosti.

Čísla zůstanou,
my nikoliv,
a jak bude narůstat
počet nových domů,
my budeme postupně umírat...


budeme se rozpadat
Autor Tomáš Přidal, 14.09.2011
Přečteno 222x
Tipy 14
Poslední tipující: Jiná, Maryje..., labuť, jitka.svobodova, Mbonita, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí