NESOUTĚŽÍM

NESOUTĚŽÍM

Anotace: Báseň o básnění

Sbírka: ŽÁRLIVOST

Já nesoutěžím!
To bezpečně vím
Zveřejnit báseň máš
to není přece mariáš

Nikoho nepřebiješ
snadno to i přežiješ
Když v skoro nic nemáš
vynes, co v ruce máš

Ač verše jsou jen přísloví
nebo zahrávání se slovy
schválně, kdo to zodpoví
Nic zlého k tomu nepoví

Ať se mnozí zamyslí
Já to vím, píšu i nesmysly
Když se v tom nevyznám
tak nesměle se ptám
snad na to právo mám

„Co tím chtěl básník říci“
když tvořil s hořící lící
v létě, v zimě i v beranici
s párou jak za „tryskáčem“
kdekoliv, třeba před radnicí

Není důvod, končit pláčem
Prý radostí a rádi skáčem
Autor RU 82, 17.09.2011
Přečteno 270x
Tipy 2
Poslední tipující: E.T.Jane, Elisha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to tak

17.09.2011 11:42:00 | Elisha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí