Čakaj ma

Čakaj ma

Anotace: preklad Simonova

Sbírka: Preklady

Čakaj ma a ja sa vrátim.
Čakaj neprestajne.
Čakaj, keď jesenné dažde privodia
Ti smútok,
trpezlivo čakaj počas
snežných búrok.
Vyčkávaj ma v letnom sparne.
Čakaj, ak už nečakajú iných,
nechajúc ich časom minulým.

Čakaj, ak z miest ďalekých
už listy nechodia,
čakaj, ak už omrzelo
všetkých z mesta
to čakanie nekonečné...

Čakaj ma a ja sa vrátim; -
neželaj dobro nikomu,
kto si je istý,
že to tak nie je;
ak celý svet na mňa zabudne,
ak časom ustane synov nárek
a aj matka uverí, že spím už večne,
priatelia pri ohni spievajú clivé piesne
a venujú myšlienku pietnej spomienke...


Ty čakaj. Čakaj a piť s nimi za môj pokoj
sa vôbec neponáhľaj.
Čakaj ma a ja sa vrátim;
všetkým smrtiam napriek...
Kto neveril v môj návrat,
ten bude sa hádať isto
a preklínať osud,
Ty však nikdy nedopusť,
aby Ťa o svojej pravde presvedčil:
Ako som tú hrôzu prežil,
iní nepochopia – vieme len my dvaja,
že ma zachránila Tvoja vytrvalá viera;
proste si čakala, ako žiadna iná...
Autor slnečnica, 17.09.2011
Přečteno 648x
Tipy 4
Poslední tipující: trentatre, Petbab
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poklona za preklad a vďaka za zážitok

17.09.2011 18:44:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí