Alegorická

Alegorická

Anotace: takový můj názor na současnou situaci ve vlasti

Sbírka: Země ran

Údery na vrata hodinu po půlnoci
budí tě ze spaní
"Otevři, kacíři" slyším, jak řvou vojáci
v plnou zbroj odění
Ostrý hrot pod krkem čtyřleté ratolesti
"Vždyť se vám nebrání!"
"My svoje úkoly plníme s poslušností"
Pro peněz cinkání...
O bytí přemítám v kočáru uzamčeném
Co se mnou bude dál?
Co řeknou sousedi o muži uvězněném?
"Vždy divný se mi zdál"
Uvržen do cely bez viny, bez prohřešku
život mi utíká
Země má, nespi už, vždyť tu po dnešku
Tvůj syn umírá...
Autor Oxík, 18.09.2011
Přečteno 473x
Tipy 3
Poslední tipující: chicacheca, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na literu. Začal si pěkně. Těším se na další.

18.09.2011 17:03:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí