UPROSTŘED

UPROSTŘED

Anotace: ....

Černobílé klapky klavíru
rozpláčou střepy v očích
pro tryznu
pro boha v temnotě
pro hromádku papírů
co v mozaikách záhadně končí
jako žiletky v zápěstí
pro zrcadlem zkřivenou podobiznu
pro život v nahotě
ze vnitř i zvenčí
bez tebe
a bez štěstí

ve vaně usínat
a pohybovat tak se přirozeně
jako vyhynulí mořský tvor
cítit vítr narážet do prsou
probouzet se a každou noc umírat
nevyhnutelně
i přes všechen vzdor
a vůli hrdou

odpočívat v náručí
dřevěných hraček
a být součásti té hry
jako víra k bohu
když srdce ti poručí
vyhrabat se z těch sraček
protože čert nikdy nespí
a vyrve ti z těla duhu

vlastně otrhá úplně všechno
co pevně nepřipoutáš si k sobě
svým vlastní způsobem
vždy bylo a budeme jedno
jestli zůstane kousek naděje v tobě
uprostřed mezi zlem a dobrem.
Autor ZILA78, 19.09.2011
Přečteno 266x
Tipy 26
Poslední tipující: Jin&Jang, ECHO PARAZIT, Holis, NikitaNikaT., Pevya, CULIKATÁ, Dota Slunská, Skalsky Pavel, modrá..., la loba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi mě zaujal obrat "vyrve duhu z těla",básen na mě působila temně...podařilo se ti m,ě vyděsit....gratulace.

24.09.2011 00:20:00 | ECHO PARAZIT

Taky ve vaně ale nasli mě a tu duhu jsem viděla...

20.09.2011 07:54:00 | la loba

je v tom duše...krásná báseň.

20.09.2011 07:44:00 | Mbonita

Já ti jednou ve vaně usnul, kámo.
To nechtěj. Báseň pěkná. st :-)

19.09.2011 21:17:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí