OBRAZ

OBRAZ

Anotace: ....

Nocí žalem
upřeně pozoruji
prázdný kout

tam
kdysi vysíval obraz
a starožitný rám
protkaný zlatem

s plátnem v rozích ohořelém
a na měn Kristus
v dešti shrbený
nesl jsi svůj kříž
za hvízdání bičů
a pláče kolemjdoucích

v očích měl snad
všechnu bolest
tohoto světa

i když trpěl
neztrácel víru
nejen v boha
ale i v život sám

a když umíral
nevycházela z něho nenávist
ani zloba

chvílemi snad i láska

jako malí jsem to nechápal

trpí
nebrání se
i když ví co ho čeká

neprosí o život
neproklíná
ale odpouští
i těm co ho ukřižovali

možná bláznovství
možná neuvěřitelná sebekontrola
posunula jeho práh bolestí
možná agónie
vzkříšení a nesmrtelnosti.
Autor ZILA78, 20.09.2011
Přečteno 245x
Tipy 25
Poslední tipující: Jin&Jang, hatlapatla, ECHO PARAZIT, la loba, Holis, labuť, Donne, Mbonita, Baja77, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

áááá,zavítal si i do křestanství....dobrý fakt dobrý.

21.09.2011 17:59:00 | ECHO PARAZIT

Zajímavý obraz ...

21.09.2011 12:40:00 | la loba

Tvé dílko mne vede k zamyšlení a to je mocka dobře... ST!***

20.09.2011 20:34:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí