Té noci jsem nespal

Té noci jsem nespal

Anotace: A Ty také ne.

Té noci jsem nespal.
Nemodlil se. Ale bůh mne viděl.
A já Tebe. Krásko.
Tříštily se sny a z vitrín střepů křišťálové lustry brečí v tichých síních Sionu.
Po hebrejském šansonu stesk. Světlo sedmi svící uteklo pryč. Tma. Nezbylo nic.
Jen bum-ta-ra-ta na buben.

Křičel jsem. Ale svět mne neslyšel.
Ale já Tebe ano. Plačko.
Životy na kaštanových vlasech Tvé sestry, unesených cárech povijanu.
Tu hranu, která zvonila. Smíchu perly na parketách. Neuslyšíš víc.
Jen svolávání kluků ven.

Věděl jsem. Odpuštění je na prodej.
I pro Tebe. Děvko.
Zákony Leviticu na popel spáleny. Pravidla nedoteku, tanec ohnivých jazyků. Vyvolení.
Pro utrpení a snad životy hrdé. Holubice jeruzalémská. Prostě jít ráji vstříc.
Před pušky a bodáky.

Té noci jsem nespal.
Měl jsem prst na spoušti.
Ty a rozkaz. Nic.
Proč ztratilo Protože. Prostě bylo.
A z Tebe zbylo malé, mlčenlivé tělo.
Když hráli jsme si na vojáky.
Autor Daya, 22.09.2011
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: reinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí? Tak to jsem moc rád. Děkuji.

01.10.2011 00:18:00 | Daya

Tak to se mi líbí! Dokonce moc :-)))

23.09.2011 20:28:00 | reinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí