UMĚNÍ SE NARODIT

UMĚNÍ SE NARODIT

Anotace: ....

Padá hvězda
tak si něco přej
zdraví
štěstí
lásku máš
tak co ještě si přát

něco změnit
nelze
hladový
chudí
bez braní
vždy byly
a vždy budou

nejde o peníze
nejde o vlády
ale o umění se narodit

mít rodinu
a základní zázemí
v kterém se dá vyrůstat
a osvobozovat se
rozvíjet vlastní podvědomí
a vytvářet si vlastní identitu

a tohle se dá těžko dokázat
když jejich jediná starost
je jak neumřít hladem a žízní

natožpak číst knihy
a vzdělávat se
pochopit vyšší principy světa
a mít vlastní názor
na cokoliv

politiku
náboženství

stejně je zvláštní
že právě takoví lidé
se často uchylují k bohu
aniž by jim fyzicky pomohl

ale právě možná ta nevědomost
je opravdová svoboda
a Bůh.
Autor ZILA78, 22.09.2011
Přečteno 238x
Tipy 15
Poslední tipující: Jin&Jang, hatlapatla, ECHO PARAZIT, NikitaNikaT., Emmelia, Mbonita, la loba, CULIKATÁ, Bambulka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opět pravda a opět super...takovýhle básníky tady potřebujeme.

26.09.2011 20:05:00 | ECHO PARAZIT

Ano "něco změnit nelze", ale něco právě že ano... ST!***

24.09.2011 21:52:00 | NikitaNikaT.

...svoboda je stav mysli ...sám sobě vězněm ... to je velmi těžký úděl ...je to jen na nás ...

22.09.2011 20:50:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí