Ticho

Ticho

Anotace: Chci to uvést na pravou míru - ticho je sice aktuální, ale z úplně jiného důvodu, než je napsáno zde v básni. Ta není aktuální - v minulost možná byla, někdy a někde...

Ticho padá nám za víčka pomaličku.
proč už si nemáme co říct, se ptám?
Schováváme se do hrnku, pod pokličku
a všechny kouty v bytě už znám…

Ticho spadlo nám náhle do dlaní,
proč nám najednou slova došla?
Byli jsme přece tak zamilovaní,
teď jen vzpomínka nádherná prošla…

Ticho je všude, kam se podívám,
proč obklopuje můj svět?
Ptám se, jestli vážně tě znám
a snad bychom měli už dospět…

Ticho je tady jak v kostelní lavici,
kde modlí se pekelní hříšníci
za odpuštění a zproštění viny.
Obhajují své zoufalé činy.

Ke kterým ticho je dovedlo,
když jejich srdce podvedlo…
Autor Prinzeschen, 23.09.2011
Přečteno 267x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, Emmelia, CULIKATÁ, Linzerka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí