Tančíš

Tančíš

Anotace: Báseň? ne, jen ty mi jí připomínáš...

Plamen svíce, dirigent tvých pohybů,
v tlumeném šeru připomínáš mi anděla,
plamen svíce roztančil se,
ty roztahuješ svá křídla,

andělská, kovaná ohněm,

hřmí se,
vzplanul oheň na oblacích,

nebe hoří,

tančíš v rytmu zvuků hromů,
z modliteb mi báseň tvoříš,
pluješ po stěnách, vrníš,
máváš přitom svou ozdobou,
plamen odolává větru z tvých křídel,
jste dva otroci před noční branou,

čas určí kdy přijde nové jitro,
svíce zhasne, pak dotančíš,
přivede tě jiný západ svitu,
opět vlnět se budeš,
svíce do rytmu bude ti hrát,
tisíce pohledů věnuješ mi,
jsem tvým tichým pozorovatelem,

s křídly, se svým chtíčem,
opustil jsi stěny,
vlníš se přede mnou,
v teplé místnosti líbáš mě,
zrychlený dech,
něžnost a pokušení,
upadám do mdlob,
probouzím se,
doutnající knot vyhořelé svíce,
a ty už tu opět nejsi...
Autor nikoolkaaa, 23.09.2011
Přečteno 305x
Tipy 3
Poslední tipující: Antares, CULIKATÁ, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí