Sklářská síla plic

Sklářská síla plic

Anotace: * * *

Skleněné tabulky
s příchutí oříškových
terčíků, rozpadají se
na jazyku, voní čistým
umem sklářů, kterým
jsou po lahodné chuti.

Vyfouknutá tabule
zloději dechu,
ubývá krásy
a kdo se trefí do terče,
pukne pýchou
stejně jako jeho střed.

Bacha, padá sklo!

A kdo maže vzpomínky
na skleněných tabulích,
ničí krásu práce těch,
kteří se nadechovali,
aby stvořili krásné věci,

spotřebovali více dechu,
aniž by jim ubývalo sil...


protože síla plic
je pro skláře potřebná.
Autor Tomáš Přidal, 28.09.2011
Přečteno 254x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, Donne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vím o čem píšeš.

28.09.2011 11:24:00 | Donne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí