koláž

koláž

Anotace: variace na zářiovou klubovku :) - koláž ze slov témy

téma na září:

Šly mlčky a já vedle nich,
jako bychom šli v rozhovoru
po trávě, po písku, po mramoru,
po strmých schodech dřevěných.
...
Před očima jsme měli tmu,
tu z pohádek, kdy ucho slyší,
jak mluví sova a co myši
řeknou jí na to pošeptmu.
(J. Seifert)

- - -

Šly, jak mluví sova.
Sova. A co? Mlčky.
Šly mlčky myši
A já, řeknou.
A co myši? Řeknou
Jí vedle nich,
na to pošeptmu,
po-šep-tmu

Jako bychom
před očima šli,
šli jsme v rozhovoru,
v rozhovoru měli tmu,

Po trávě, tu z pohádek,
tu z pohádek, po písku,
po písku, kdy ucho
slyší, slyší, slyší ...

Po mramoru šly mlčky,
po strmých schodech
a já vedle nich -
dřevěných

A co myši?
A já vedle nich
pošeptmu ...
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 28.09.2011
Přečteno 355x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Radek.oslov.Šafárik, Juan Francesco de Faro, labuť, Agniezka, Gabrielle, zenge, Hazentla, Mbonita, Dota Slunská, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čtu si tady ty klubovky a jedna je lepší než druhá.. z téhle by, myslím, byl nadšenej i Seifert sám :)

28.09.2011 18:53:00 | Hazentla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí