Jméno

Jméno

Anotace: Báseň je věnována dvěma slečnám. Pro moji současnou spolužačku a sousedku z domu, kde bydlím. :D Báseň se skutečně jmenuje "Jméno", v této básni se ptám slečen na jejich jméno, které mi je záhadou a které bych moc chtěl vědět.

Sbírka: Tajná láska moje

Nemám rád obyčejné věci,
znáš to ne? Takové ty kecy,
kde se ptáš na jméno, kde bydlíš,
co tě zajímá a tak...
Připadá mi to jako útlak,
kdy člověk z donucení ti odpovídat musí.
Takové věci se mi skutečně hnusí,
ale jak to udělat, když o někom něco vědět chceš?
Když ho oslovíš, tak ho vlastně obtěžuješ,
pohoříš, když ho někam pozveš.
Proto se ptám touto formou,
vím,
u lidí tvého věku to nebývá normou,
chci se zeptat na jméno tvé ctěné.
Možná tě to překvapuje. Cože? Že ne?
A možná ti to trochu připadá divné,
ale já jsem rád,
není to u mě jako u všech stejné.
Není to obyčejné.
Autor Virteal, 28.09.2011
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí