JEDINÁ CESTA

JEDINÁ CESTA

Anotace: ....

Tak jsem splýval
v chaotické pestrosti
nedokonalého děje
když vtom přestala se země otáčet
prostě se zastavila
všichni jen bezdechu koukali
ale nikdo to nedokázal pochopit
a tak jsem se jen díval
na ty nejstrašnější bezmoci
na slunce co se nám šklebivě směje
když chceme proti běhu světa kráčet

asi se už unavila
protože jsme jí jen houpali

vlastně nikdo z nás
si to nepřipouští

ale až jednou přestane svítit slunce

voda už bude jen slaná od slz

děti budou umírat hladem

zem popraskaně puklá v půlce

víra nasáklá zlem skrz na skrz

a orná voňavá půda bude prahnout ladem

a sladem už nebudou
velká krásnem hluboká srdce
a ruce co se rozdávají
protože pochopily

že tohle
je jediná cesta
jak to přežít.
Autor ZILA78, 30.09.2011
Přečteno 268x
Tipy 20
Poslední tipující: Jin&Jang, hatlapatla, Maryje..., labuť, hašlerka, ECHO PARAZIT, la loba, CULIKATÁ, Emmelia, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..ano-úžasné st.

05.10.2011 20:52:00 | Maryje...

souhlasím s lobou a s tebou pane básníku. je to napsaný tak,že sem si to představil.....no a moc mi z toho do smíchu nebylo....už jen otázka,kdy to příjde.

03.10.2011 19:59:00 | ECHO PARAZIT

St...naprosto souhlasím

03.10.2011 09:29:00 | la loba

... krásnem hluboká srdce
a ruce, co se rozdávají ...

... úžasně vyjádřeno ... ST ...
... bez nich by laskavost, pomoc, vzájemnost ... neměly obsah ...

01.10.2011 04:37:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí