Podoba

Podoba

Anotace: Pohled na život z různých perspektiv.

Jak princezna v krásném závoji
s krásnými šaty na sobě.
Stojím v tomhle vnitřním souboji,
v které chci být vlastně róbě?

Jak víla - lehká a svobodná,
dlouhé vlasy splývají na zádech,
najednou nepotřebuji být rozumná.
Tanec skloňuji ve všech pádech.

Jak obyčejná dívka - v pokoji sedím,
vlasy pevně sepnuté do uzlíku.
Koukám kolem sebe, ale nic nevidím.
Orámovaná čtyřmi stěnami s touhou po útěku.

Jak holubice, jež letí stále výš,
vlasy za mnou volně poletují.
Vidím vše, i to, o čem sníš.
Raději se schovám do kamenných slují.

Jak kámen, studený a bez citů,
ležím na louce, vlasy bez pohybu, taky z kamene.
Chci dát sbohem tomuhle světu.
Tolik se chci zase cítit svobodně.

Jak květina, která se nemůže hýbat,
ležím si na louce, jen vlasy jsou volné,
marně se snažím odtud utíkat.
Proč je spoutání tak strašně smutné?
Autor Eliss94, 02.10.2011
Přečteno 278x
Tipy 3
Poslední tipující: Findë, ostuda lidstva
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji... :-) zatím na sobě začínám pozorovat příznaky závislosti... Trávím tu víc času než na jakékoliv jiné síti... Tak to snad nepřejde... :-)

16.10.2011 15:49:00 | Eliss94

Moc pěkné. Mimochodem - vítej u nás na literu, doufám, že se Ti tady zalíbí...

16.10.2011 12:03:00 | Findë

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí