MAŽORETKY

MAŽORETKY

Anotace: ....

Mažoretky pochodují
jako stonožka v průvodu
strnulým ale důvěřivým náměstím
a jejich kroky se do prachu vpisují
jako krasobruslař co do ledu
vyřezává elipsy štěstí

a tahle radost z pohybu
s klouzavým letem holubic
tak krásných a svobodných
jako vítr v přelivu
co sčesává aleje borovic
a suší slzy nicotných
co s otevřenými ústy v údivu

přesypávají dlaně
a jásají těm ženám
co v barevných kostýmech
svůdně jako lesní laně
se tak nápadně podobají svůdným sirénám
v překrásných a půvabných odstínech

nádherného plachého babího léta
v nostalgii podzimu
a ve vysokých kozačkách
tady pochodují
jako poslední národ světa
co k úžasu a údivu
na srdceryvných značkách
v rytmu padajícího listí dech pohlcují.
Autor ZILA78, 05.10.2011
Přečteno 334x
Tipy 28
Poslední tipující: Jin&Jang, ECHO PARAZIT, hatlapatla, hašlerka, la loba, Emmelia, Azure angel, labuť, Juan Francesco de Faro, danav, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

U tvých básní musí mít člověk představivost a já jí mám,takže si tvé psaní přímo užívám a hlavně tohle o mažoretkách.

18.10.2011 18:04:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí