Balada o smrti padlého bojovníka

Balada o smrti padlého bojovníka

Anotace: Navazuje na původní baladu o padlém válečníkovi, která z důvodu věnování není zveřejněna.

Válečník, rytířem v srdci hrdinským světu byl,
žil upřímně, čestně a srdce mnoha dívek okouzlil.

Ač život svůj a přátel měl tak rád,
svou smrt za vlast by nemohl proklínat.

Zemřít v boji, čestně, co víc by si jen mohl přát?
Jako život mnohých hrdinů i jeho byl s válkou spjat.

Mečem válečným a zradou svých mnohých
stal se jen padlým hrdinou, čekajícím na své Bohy.

Plná padlých hrdinů čeká ho Valhalla,
svými činy bojovník rovná se Bohům a síle Thorova kladiva.
Autor Philosophic Theory, 06.10.2011
Přečteno 565x
Tipy 5
Poslední tipující: Samantha Graham, Fungal, francouzka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné, velice povedené!

08.10.2011 11:49:00 | francouzka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí