Na dobrou noc

Na dobrou noc

Anotace: ...pohádka?

Na dobrou noc

Na okrajové městské části
V pustých polích
Která změní se za rok v parcely stavební
Aby přivedla sem život
Je v zemi vyhloubená stará studna
Táhne se hluboko
Skoro až do středu země
Jako by vedla do nory pohádkové bytosti
O které jsme četli v knížkách jako děti
Nebo byla jícnem samotného ďábla
Který čeká jen vás spolknout
Realita je však trochu jiná
Má tak deset metrů na hloubku
A stěny vyztužené betonovými skružemi
Stará vyschlá studna
Ovšem na prameni něco sedí
A tiše pláče
Občas zvedne hlavu k nebi
A tiše zavolá maminku
Není to žába, co hlídá pramen
Vypadá spíše jako malé děvče
Šestileté
S uplakanýma očima
A odřenými koleny jak spadlo dolů
Už je tu nějakou dobu
Asi dvanáct hodin
Doma už ji hledají
Ve zprávách koluje její tvář
Jako nějaké celebritě
A organizuje se celorepublikové pátrání
S tisíci dobrovolníky
Bulvár bude labužnicky mlaskat
Běžní lidé se bát spolu s rodinou ztracené holčičky
(Jmenuje se Karolínka mimochodem)
A doufat, že se to nestane jejich dětem
Potrvá to, ale nenajdou ji
V noci přijdou černé stíny
Budou čekat s vystrašenou dívenkou
S ránem zmizí, aby s prvními stíny vrátili se k ní zpět
Budou vyčkávat
Mlčky a trpělivě
Pak podají jí ruce a ona přijme
Jen oni budou mít tu moc
Vyvést ji zpět napovrch
Z jícnu ďábla
Bude muset ovšem nechat na místě své tělo
To pak najdou na jaře stavební dělníci a zavolají polici
Pak přijede tisk
Autor Jesper, 06.10.2011
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí