Plamenná..

Plamenná..

Anotace: .. ruža

Plamenná ruža vykvitla
požiar snov polnoc ožiari
načo sú mímovi líčidlá
biele, keď stekajú po tvári

celá mu sčerná, zahorí
z očí prúd sĺz ako lávy tok
ak ich na chvíľku zatvorí
vybuchne z nich dvojo sopiek, bozk

nadôvažok vzplanie na perách
ohnisko, nižšie sa nakloniac
pobozká, srdce mu naviera
v ohni zapraská, stále viac

otvára sa, trhá napoly
vypadne z pŕs, tonie v pahrebách
s ohnivou ružou, ťah na vôli
vetra záleží - vie vetroplach

že keď sfúkne popol, obnaží
dvojicu nahých teplých tiel
tlejúcich, kým spánok postráži
bezvetrie, mĺkve, bez krídel
Autor Petbab, 07.10.2011
Přečteno 208x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Emmelia, Mbonita, Květka Š., hašlerka, labuť, la loba, danav, James Libustka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí