Symfonie kapek rosy.

Symfonie kapek rosy.

Anotace: ...pro hledače smyslu v básních!

Sbírka: citová

Kapka rosy
dopadla na stéblo.
První tóny, ač bosy,
sladkou symfonii zapředly.

Jako šlechetný rytíř,
který přijel do kraje,
kde sladká symfonie mi hraje,
nandal jsi želvě krunýř
a ona už neprohraje.

Tu hru krutou, životní,
která vyhrát se nedá.
A sladkou symfonii půlnoční
už rytíř dávno nehledá.

Našel ji v tom těle křehkém,
schoval ji a zachránil,
aby se v tom žití těžkém
smrti lehce ubránil.
Autor francouzka, 08.10.2011
Přečteno 302x
Tipy 1
Poslední tipující: Findë
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí