Pravda

Pravda

Anotace: Právem neoblíbená

Mám právo zabíjet, a právo stát se smrtí,
právem jsem bažící po vlastním umírání,
mám právem tajemství, jež celý život škrtí,
když v světle zatmění se tomu nezabrání.

Jsem právem v bolestech, když rvu si maso z kostí
a smíchem harpyjím se tomu ještě směji,
a právem podivným i podléhají zlosti,
ti téměř nevinní, jež smrt mou si tak přejí.

Jsem právem nařčená, že beru lidem brány,
a právem nechtěná i právem hanobena
a právem hovoří, že otvírám jen rány,
vždyť už mým zrozením Zem byla zneuctěna.

Jsem právem tajena a právem nesvéprávná,
právem se na mě hledí jako na vraha,
když ve svém trýznění, jsem dána od pradávna,
a ze všech nejkrutější bývám nástraha.
Autor Anjesis, 09.10.2011
Přečteno 824x
Tipy 25
Poslední tipující: kolemjdouci, genca, Dona Quixote, vodnař, Juan Francesco de Faro, Kapka, Mbonita, Charibeja, labuť, seh, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pravda má strany dvě tak jako mince
i nenávist je převlek lásky
a život náš kdo ví
snad všichni hříčkou jsme nějaké sázky
proklínat milovat
obojí v jedné dlani
vyber si sama zda pohladíš
či zda tvá ruka zraní
ani zlo ani dobro
není nic
Vesmír nad námi je nekonečný
my lidé máme fantazii bez hranic
na křídlech draka
leť přímo ke hvězdám
nečekej na zázrak
ty sama jsi ten drak
a v moci máš
po hvězdách cestovat...

09.10.2011 10:39:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí