Kapky deště

Kapky deště

Anotace: za jednoho krásného slunečného dne

Sbírka: Život dal

Když vykouknu ven
za oknem, když prší
kapka za kapkou
po střechách se toulá
Jako písnička, co nekončí
Jako stěna, co se zbourá

Tam za okenní tabulkou
do které déšť naráží
Za povětrnostní pohůrkou
naděje se toulá
na vršcích mraků zčernalých
tam pomalu se toulá

Kapka za kapkou se spouští
po šikmých střechách stékají
tak jako ostatní
o sklo se rozmlátí
nedočkavostí hoří,
ale s příkořím se nepočítá.

Kapka za kapkou po střechách se žene
jako párek labutí za svou láskou.
přesto mi něco říká, že ji nedožene
jen hledej dál tu krásku s maskou.

Tam mezi kapkami deště
oblohou sluncem zalitou,
kde hvězdy v noci vysvitnou
se potichu plouží
tichou bouří s modlitbou.

Vítr ji zpívá
déšť o střechy bubnuje do rytmu
už třetí žalm jsi odříkal
už dost nadělal jsi povyku.

A déšť ustal
vítr mraky rozfoukává
nad střechami zase hvězdy se objeví,
tak pojď, pojď tam s náma,
dřív než zase udeří.

Vzívej bohy, hromy, blesky
vítr zprávu jim může předat
předtím však ještě naposledy,
tam mezi kapkami deště
já tě budu hledat!
Autor Mikina77, 10.10.2011
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Agniezka, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí