Chyby Boha jsou chybami lidí

Chyby Boha jsou chybami lidí

Anotace: * * *

Postavil se tváří k Bohu,
vzal modlitební knížku
z roku 1844
a vyčetl mu všechny
chyby, kterých se dopustil.

Bůh upustil otěže nebeských koní,
promnul si dlouhý vous
a zaposlouchal do hlasu věřícího.

Koníci poslušně stáli na místě
a pili z dešťových kapek.

"I Ty děláš chyby"
pravil zcela vážně věřící.

Bůh nakrabatil čelo...

"Moje chyby jsou chybami lidí"
oponoval Bůh.

Věřící zbožně pokýval hlavou
a zapsal si to za uši.

Řekl si, že nebude pokoušet Vyšší moc,
protože oba měli pravdu.


Oba to moc dobře věděli...
Autor Tomáš Přidal, 13.10.2011
Přečteno 273x
Tipy 8
Poslední tipující: hašlerka, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí