Města tančí blues

Města tančí blues

Anotace: * * *

Města smrdí kanály,
svatí hledí v úšklebcích,
sekty vraždí nemocné,
rozpadá se morálka lidí
jako tkáně mrtvých krys.

Města na sebe žalují kletby,
vyřizují si účty v tajných
řečech falešných mučedníků.

Města do sebe vrážejí údy,
oplodňují chrámy neřestí,
v jejichž klínech rodí
se noví přívrženci kultů.

Města zpopelňují mrtvé
a jejich popel zvysoka sypou
do strojních zařízení,
které řvou ústy trubek a převodů.

Města chřadnou,
v jejich centrech
zhasínají ohně svíček
v oprýskaných očích lamp.

Města mají svoji kulturu,
masky, za nimiž se postupně
otevírají pohledy
do očí šílených herců.

Šílené scenérie srdceryvných tragédií
brnkají v popěvcích na nervy
milostivým bratřím, kteří
se v apokryfech odvolávají
na bohyni Afrodité,
kterážto ví, že jejich milost
je někdy k nesnesení.

A proto si žádají lásky,
jejíž oči jsou plné života
a rty smyslné jako
tváře mladičkých kurtizán.

Města stále stojí,
pláčí v deštích,
a hoří vzrušeními
při velkých požárech.

Města tančí blues...
Autor Tomáš Přidal, 14.10.2011
Přečteno 337x
Tipy 11
Poslední tipující: Donne, Psavec, innominata, hašlerka, Eliss94, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí