Léto

Léto

Anotace: ... utonulo v deštích podzimu

Léto utonulo v deštích podzimu,
nebe zešedlo a noční chlad
přiměl nás myslet na zimu,
ač byl teprve listopad.

Mrazivý severák bral lidem hlasy
a nechával je šeptat v padlém listí,
v ponurém čase svíci zažehla jsi,
v otevřené knize začala mi čísti.

O věrné lásce k můzám,
o žáru v duši básníků,
o touze čelit hrůzám,
o hájích s vůní šeříku.

Tisíce příběhů, tisíce osudů
a mezi nimi náš,
ale co když...
ten svůj nepoznáš?
Autor zíťa 2, 15.10.2011
Přečteno 354x
Tipy 11
Poslední tipující: Donne, Mbonita, labuť, CULIKATÁ, Agniezka, Pelican, J's .., Eliss94
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné verše, děkuji. ST

16.10.2011 00:40:00 | Pelican

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí