PŮLNOC ZÁZRAKU

PŮLNOC ZÁZRAKU

Anotace: ....

Večer opředený touhou zázraku
a noc usrkává z kaluží
tmu jako krev zraněného měsíce
co pýchou zrcadlí se v nich
a jeho stín
dospěl do náruče bodláku

ztichlé náměstí zulo střevíce
a padal sníh
jako slzy jednorožců
pak orloj odbil půlnoc z krajíce
a zavoněla skořice,kmín a líh
z úchvatné krajiny protinožců

pak dosedl bělavý popel do ulic
jako zamilované šedavé hrdličky
na tvém zlatém přívěšku
aby hvězdy seřadily se do rojnic
a rozezněly vánoční rolničky
jako srdce plné stesku

a plné nadějí
že nový rok
přinese mnohem víc radosti
a s ochotou nadělí
další důležitý krok
bez ponížení a starostí.
Autor ZILA78, 19.10.2011
Přečteno 249x
Tipy 24
Poslední tipující: Jin&Jang, Maryje..., Dota Slunská, zenge, CULIKATÁ, Mbonita, la loba, NikitaNikaT., Květka Š., hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná...

19.10.2011 22:54:00 | Maryje...

Veliká nádhera!Moc pěkná.

19.10.2011 21:56:00 | CULIKATÁ

zachytné body naděje jsou schůdky pro cestu životem...

19.10.2011 21:20:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí