Ding dang dong

Ding dang dong

Anotace: http://poeme.blog.cz/rubrika/basne-ma-tvorba báseň vymyšlená na přednášce, tak možná proto to vypadá, že to napsal nějaký pošuk, ale nedalo se moc soustředit...

Buší zvony, buší, buší,
nikdo neví, co naši duši sluší.
Hřmí, v mracích hřmí, hřmí,
každý chce znát, co se vlastně smí.

Cinkot malých zvonečků, cinká, cinká,
naivní dítko zatím spokojeně spinká.
Bouchání do dveří, buch, buch,
co chce vlastně slyšet tvůj sluch?

Fouká vítr do květin, fííí, fííí,
o čem dítko vlastně sní?
Kapky vody padají, kap, kap,
být stále slušný a čestný chlap.

Slyšíš bzučet mouchy, bzum, bzum,
doba strašná, raději vzít rum.
Tikot hodin trápí tě, tik tak,
svět vytváří z tvého nitra vrak.

Bory šumí v naší hymně, šum, šum,
chtějí ti sebrat rodný dům.
Kachny kdákají kvak, kvak,
vyvíjejí na tebe neuvěřitelný tlak.

Zbraně střílejí, bang bang,
dnes má nejvyšší moc kdejaký gang.
Zpíváme si la la la,
posedlost penězi nás popadla.

Ctrl + C, Ctrl + V, Delete -
mysl a hlava pouhého selete.
Dochází zvuků ruch, balada nesmyslů končí,
každý své duše dávno nerad venčí.

Buší, cinká, tiká a nás to ruší,
smutek ze světa nám přeci nesluší.
Konec zvonec, nechme to být,
z vývoje v naši zemi - buď se zabít.....nebo jen opít!
Autor Rezka Štrochová, 19.10.2011
Přečteno 408x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí