Dvojsečná zbraň

Dvojsečná zbraň

Anotace: Další experiment. Budu rád za vaše komentáře a kritiku, díky .)

Umíme chválit.
Člověku lichotit,
děkovat, poprosit,
bolest mu spálit.

Umíme bavit.
Vyprávět příhodu
pro dobrou náladu,
smát se a slavit.

Umíme těšit,
když někdo nechtěně
nebo i cíleně
musel si zhřešit.

To všechno umíme
běz větších obtíží.
Přitom to nebolí a nijak netíží.
Stačí, že mluvíme.

Taky však častokrát
umíme nadávat.
Dareby hájit a nevinné udávat
do očí lhát.

Umíme zámerně
špatně si poradit.
Tajemství vyzradit,
jakkoliv důvěrné.

Umíme pomluvit.
Přikázat bez ptaní.
Nakonec se ani
nesvedem omluvit.

Slova jsou zbraň.
Někdy nás potěší,
jindy však pustoší.
Toť jejich daň.
Autor gemerka, 17.02.2006
Přečteno 511x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvá báseň je moc pěkná..ty rozhodně dosáhneš výš než já!!
tvůj komentář mne rozesmál..chvála je přehnaná!!
však každopádně díky..že stará dílka někdo čte..to potěší!!
píšu holt..jak to umím..a nic víc neřeším :o))

krásný víkend ti přeji...

17.02.2006 12:34:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí