Volání

Volání

Anotace: Dalo by se říct: volání divočiny... .o)

Neplač už, poslechni vzdálené volání
dej sbohem všemu, co ke dnu tě poráží
ruku mi podej a přemož to váhání
vlak čeká na jednom vzdáleném nádraží

Pojedem daleko, tam kde to neznáme
kde není města ruch a jeho neřesti
jen lesů něžný klid, jaký tu nemáme
snad se nám zahlédnout koloušky poštěstí

Bez horů, bez dolů, a přece bohatí
jen tak se toulat, maliním prodírat
koupat se v rybníce – ano, nahatí
nikdo nám nebude sebe si odpírat

Až pak se k večeru pozvolna zešeří
padne chlad, jen my dva nepůjdem spát
toužení bez ptaní pustíme do dveří
měsíc nám k tomu smí potichu hrát.
Autor gemerka, 20.02.2006
Přečteno 322x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí