Kouzla a čáry

Kouzla a čáry

Anotace: V šlépějích radosti též někdy i zloba krátí si svůj čas.

Sbírka: Slova moje vlastní

Do zrnka písku se ukryla zloba,
ze všech stran broušena,kalena záští,
tlumeně šeptá si falešná slova,
obličej ukrývá v děravém plášti.

Večerní vánek si pohrává s prachem,
náhle se zvedne a k oblakům míří,
pár zrnek písku,zbarvených nachem,
vznáší se lehce,jak sněhové chmýří.

Koukáš se sama na setmělé nebe,
zrníčko malé ti ulpělo v oku,
rozpouští zlobu,co pálí i zebe,
v rozbředlém ránu zlo zasáhlo TEBE.

Ledovou krustou jsi pokryla srdce,
pohled tvých očí se zakalil jedem,
úsměv jsi rozmáčkla v zsinalé ruce,
nahnilá slova pokrýváš medem.

Anděl se rozplakal,roztáhl křídla,
snesl se z nebe pohybem ladným,
slétl až k tobě ze svého sídla,
ani tvůj pohled nenechal chladným.

Vytřel ti z očí úlomky střepů,
vymetl z tváře úzkosti plody,
vyjmul ti srdce zbavené tepů,
cestou tě svedl na nebeské schody.
Autor Pietro, 20.02.2006
Přečteno 526x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera. Krásná slova, Tvůj styl je celkově nádherný, propracovaný a vyzrálý. Vážne skláním...

23.05.2006 20:16:00 | Bajík

Fakt super...!!!Nemám moc co k tomu říct..došly slova.:)

23.03.2006 15:00:00 | Radushka

Začátek je velice dobrý,konec malilinko pokulhává.Ale asi každý pochopí co chtěl tímto dílkem básník řict a každý to pochopí malinko jinak.....Povedené dílko...

05.03.2006 14:39:00 | Nola77

Mně se to líbí..moc se mi to líbí!

20.02.2006 19:11:00 | makretka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí