Mistr Jan

Mistr Jan

Anotace: Moje první báseň.

Psalo se 6.července 1415 ...

Známe ho všichni, byl to náš kněz,
v Betlémské kapli není už dnes!

Jeho přítel byl John Viklef,
díky jeho učení kul proti zkažené církvi pikle.

Arcibiskup mu zakázal kázat,
ale on se nechtěl vzdávat!

Na Koncil se měl dostavit;
neřekli mu to, ale měli v úmyslu ho popravit!

Dostal slib, že se mu nic nestane
a on věřil té církvi prolhané.

Jak tam přijel tak ho zavřeli do lochu
a to ještě nebylo všechno hochu!

Chtěli aby odvolal své učení,
ale on se jim vysral na jejich mučení!

Tak postavili hranici
a k nebi stoupal dým v Kostnici...
Autor Žiťa, 23.02.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:))

02.03.2006 15:21:00 | Radalf Hyperborejec

nelíbí se mi tam ta mezisloka...jinak moc pěkné a dobrý nápad:-)asi ho všichni znají:-)

28.02.2006 11:18:00 | airelle

zajímavé pojetí...

23.02.2006 14:43:00 | Manik

Hádanka do čítanky? ;-)

23.02.2006 14:34:00 | janewe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí