Svět z písku

Svět z písku

Anotace: Postavím si svůj pískový svět, utíkám od reality, nevrátím se zpět...

Zrnko písku
upadá do trávy,
proč jen na světě
děje se bezpráví,
a proč spravedlnost
zdá se být jen slovem,
mám toho dost,
loučím se, sbohem.

Z písku v trávě
postavím si vlastní svět,
použít fantazii
a nevracet se zpět.
Věčný život
pod nadvládou Venuše,
žádná slova
a prázdné věty bez duše.

Tam se zamknu
v tom snovém světě,
nač je realita,
když štěstí odkvete,
když synonyma jsou
den a slzy,
už nikdo se nedozví,
co všechno mě mrzí.

Jak snadný je život
v pískovém paláci,
ale i tady
štěstí se vytrácí,
zrnka písku,
jež byla mi zdí,
padají do trávy.
Minuty poslední.

Nakonec zbyde jen
hromádka písku,
kam zmizel sen,
jenž byl mi nablízku...
To příliv a odliv
můj svět si vzal,
jenom tři zrníčka
v dlani mi zanechal.

Z nich si vybuduji
svůj svět znova,
nechci už poslouchat
ta planá slova,
Venušin svět lásky,
Venušin svět štěstí,
svět spravedlnosti,
svět bez bolesti...

Ten pískový hrad
už spadnout nenechám,
je tak lákavé
podlehnout hrám,
uvnitř v mé hlavě...

A potom zase zůstanou
jen tři malá zrníčka,
zmateně rozházená v trávě...
Autor Renatka, 26.11.2004
Přečteno 517x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí