Pan Guttenberg by se divil

Pan Guttenberg by se divil

Anotace: pro Hančí...

Stránku po stránce
kniha už nevzniká.
Písmo tempem světla
dnešní dobou se množí.

Vynález stokrát změněn
pro dobro i zlo lidstva.
Slova jednou k lásce
jindy k nenávisti burcují.

Kdo chce a umí
číst si o všem může.
Kdo něco zná a ví
o myšlenky podělí se.

Zničené oči mnichů
dávnou minulostí jsou.
Tiskárna nebo kopírka
nám je nahradí.

Papírový klenot
všichni už vlastní.
Někteří se svým jménem
na straně titulní.

V prach obráceny
mistrovy kosti.
Ale krásná myšlenka:
"Knihu pro každého"
světem letí dál.
Tak jak si pan G. vždy přál.
Autor Modrý Adept, 27.11.2004
Přečteno 406x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí