Pohádka noci

Pohádka noci

Anotace: Zbožňuju Ladovy obrázky a možná se to sem trošku promítlo...

Když vítr něžně rozvlní
Modravé hladiny tůní
A ztichlou krajinu zalijí
Stříbřité paprsky luny,

Orchestr cvrčků ze strání
Přeruší mlčení noci,
Než první náznak svítání
Navrátí žezlo slunci.

Splav tesknou baladu zpívá,
V doprovod lesy šumí,
Ta píseň vroucí a tklivá
Dojímá srdce, žal tlumí.

Kouzelné zvonky cinkají
A svatojánské mušky
Provází víly, jenž potají
Koupají v rose své nožky.

Na staré vrbě u rybníka.
Jak klidně bafá z dýmky,
Zahlédnout můžeš vodníka
A tančit lesní žínky.

Pohádka noci je dopsána,
Pobledly hvězdy, jen měsíc
Nahlíží tiše až do rána
Okénkem do dětských světnic.
Autor Kikuš, 26.02.2006
Přečteno 307x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tyhelty básně miluji....100

26.02.2006 22:43:00 | airelle

půvabný , jako bych ty obrázky viděl ...
za 100

26.02.2006 22:20:00 | jethullfan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí