Před očima

Před očima

Anotace: pokus o popsání toho, co vidí a prožívají ti, kterým je nejhůř..

Před očima mi černé kruhy jen plavou,
všechno je kolem zakryté mlhou.
Všechno se houpe, všechno se točí,
opratě převzal bláznivý kočí.

Před očima mi září zlatavé hvězdičky,
všechno je zamžené, nevidím cestičky.
Všechno je v neznámu, všechno je skryté.
Řekněte, kudy ven?! Nohy mám hbité...

Před očima vzplála mi červená záře,
všechno se naklání, vše sebou háže.
Všechno je náhle zbarveno krví,
obrazy splynuly, vznik` jeden - nový.

Před očima záblesk---tma---a víc nic,
všechno už zmizelo, rub ztratil líc.
Všechno mi odplulo, já sbohem vám dám.
Ve tmě se zasvitlo...

Pravda, či klam?
Autor Kyselinka, 01.03.2006
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Tak to je fakt krásný.. mám ráda tvoje básničky:)

02.03.2006 22:31:00 | Saen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí