Absurdní bytí

Absurdní bytí

Anotace: ...

Co jsem zač?
A co tady dělám?
Žiju nač?
Vždyť důvod nemám!

Co jsem pro svět?
Co jsem pro vesmír?
Jen červ!
Ne, ještě míň...

Jsem jen další článek
V roztrhaném řetězu,
Který tvoří lidstvo.
Je jen pár vítězů,
Ostatní jsou poražení.

Nemysli si,
Ty nejsi ten vítěz,
To jsou jiní,
Ty jsi míň než jejich běs.

Jsi snad Aristoteles, Platón?
Hipokrates? Nebo nějaký fantóm?
Alexandr Veliký, Hanibal?
Snad jsi nějak dějinami zahýbal?
Aligieri, Villon? Nebo někdo víc?
Ne, ne, jsi jen trochu víc než nic!
Co takový Mozart? Nebo Bach?
Špatně! My jsme ztělesněný krach.

Tak má vůbec cenu být?
Jsme jen nuly, nebo ještě méně...
Tak pro co chceš žít?
Autor Žiťa, 02.03.2006
Přečteno 278x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí