Cesta královstvím ledu

Cesta královstvím ledu

Anotace: ...věnováno všem, kdož hledají cestu k radosti a ku štěstí. Veřte, že tyhle cesty mají svůj cíl.

Skrze stopy v blyštivém sněhu,
kde tvář měsíce uvadá v obraz noci,
v náruči ledové královny, v celé její moci,
nacházíš chladnou a neživou něhu.

Skrze lehký opar ranní mlhy, dechu zimy,
kde poklekáš za pomníkem vzpomínek,
v závětří zmrzlých květů růží, spálených rostlinek,
jsi duší přátel, vzdálená a přece s nimi.

Skrze zvonkohru zmrzlých slz stromů,
kde lámou se paprsky poledního sluncesvitu,
v tvém srdci přátelství schovaná, jak poklad do úkrytu,
najít svou cestu a vrátit se domů.

Skrze červánky království sněhu a ledu,
kde zpívá lehký soprán unaveného větrubití,
v tvém pohledu, modrých očích radost svítí,
ty jsi mou cestou, kterou skrze srdce vedu.
Autor ScreamJay, 05.03.2006
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

pěkná myšlenka i některé obraty... ale místy mi nesdí rytmus... PS: v diskusním fóru je informace o srazu literu. přijedeš? zván je každý

05.03.2006 12:57:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí