Byla noc

Byla noc

Anotace: pocit...

Byla noc
na konci listopadu.
Pustý dvůr, okna zkřehlá
mrazem,
vítr chvílemi zněl jako nářek
a krb měl
ta nejhladovější ústa.
Jediné co mě hřálo,
byl tekutý Napoleon.
Chtělo se mi
zavolat do tmy
na ten potměšilý vítr,
odletět s ním
jako cár mlhy
a někde tiše přimrznout
k čerstvě zorané hlíně.
Pak náhle jako zvon
ve zvoničce na poli,
zatlouklo mi v těle,
ještě jedno
malé bezbranné srdce...
Autor ZZuzkAA, 06.03.2006
Přečteno 256x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fakt? Ty brďo!

06.03.2006 14:25:00 | JardaCH

Moc prózy tu nebývá, a dobré prózy už vůbec ne. Tahle patří k té výborné. :-)

06.03.2006 11:02:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí