Mému adoptovanému synovi

Mému adoptovanému synovi

Anotace: vyznání

Asi nechápeš
mou lásku k tobě.
To je však tím,
že zatím nechoval jsi
v náručí své robě,
že neznáš,
co znamená
rodičovská láska,
vždyť nebyl nikdo,
kdo by tě laskal
v konejšivé náruči.

Jsem snad já prvá,
která se o tohle pokouší?
Ty nevíš, jak dokážu milovat!
Vždyť jsem citem
naplněná po okraj,
jsem lásky plná nádoba,
sluncem ozářený kraj.

Jsem soucitná máma,
která odpouští už dopředu
tvé lotroviny a chápe to,
že jsi jiný,
tak zranitelný a křehký,
plný emocí a zmatků.
Na tohle všechno
máš ve mě matku svou.

Od první chvíle,
od počátku,
já stála za tebou
a toužila ti nahradit,
co nedostal jsi dříve.
To je tajemství
mého citu k tobě,
můj synu.

Hraješ mi na flétnu
u chrámu sv. Víta.
Jsem tvoje naděje,
ve chvílích beznaděje,
když pomalu svítá...
Autor Hana Trnková, 06.03.2006
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak obtížné téma citově naplnit do veršů, to umíš jen Ty.

06.03.2006 11:00:00 | Buližník

Ty jsi fakt jednička! Miluji tvoje básničky a je to to první, co na literu čtu! Přeji ti v životě hodně štěstíčka!!! A piš!!!

06.03.2006 07:57:00 | Dalimila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí