Nejasné odpovědi

Nejasné odpovědi

Anotace: Trochu jako z Danteho Pekla. "Temným lesem šel jsem a na cestu svou neviděl jsem."

Jak přimknout se k oáze jemného těla
jak slýchat v křiku marný pláč,
jak jen najít slova co má dívka chtěla
jak lze ze tmy spatřit vroucí zář.

Kde lze najít oheň s plamenem spícím
kde lze hledat svoje sny,
kde nelze vidět vládnou šašky mocichtící
kde lze spatřit krásné dny.

Kdo se jak hlemýžď vláčí se svým domkem
kdo je jak požár co v zemi utichá,
kdo je jak kůrovec co mazlí se se svým stromkem
kdo jak květina po bouři procitá.

Zkusme hledat jména k našim slovům
zakřičme, tobě sláva příteli,
nechme slávu svárů studeným hrobům
zkusme, alespoň chvilku ještě mávat na anděly.
Autor tucnak, 01.12.2004
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí